Proiectul „Micii Sanitari”

 

           Elevii clasei a III-a B, sub îndrumarea d-nei învățătoarei Tincu Olimpia, au fost implicați activ în derularea proiectului „Micii Sanitari” care s-a desfășurat în mediul online.

 

Descrierea proiectului:

         „Micii Sanitari” este un proiect educațional din cadrul Programului Național ”Children Health and Rights” din Comitetul Sănătate Publică (SCOPH) al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR). Proiectul este organizat de către studenți ai Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, sub egida OSM. Anual, voluntari din cadrul facultății de medicină elaborează lecții ce sunt predate elevilor de școală primară. Temele abordate sunt adaptate vârstei și nivelului participanților și cuprind subiecte legate de alcătuirea și funcționarea corpului uman, igienă și prevenție, alimentație și stil de viață sănătos, boli mai frecvent întâlnite, prim-ajutor.


 

Scopurile proiectului:

  • Promovarea sănătății la nivelul elevilor de școală primară și prin intermediul lor la nivelul populației generale.
  • Prevenirea unor comportamente cu risc pentru sănătate în rândurile elevilor de școală primară.
  • Promovarea unui stil de viață sănătos la nivelul elevilor de școală primară.
  • Asimilarea de către participanți a unor noțiuni de bază despre propriul organism, alimentația sănătoasă, precum și despre igiena personală.
  •  Furnizarea către participanți a unor materiale utile în înțelegerea și reținerea informațiilor acumulate prin intermediul lecțiilor online.
  • Contribuirea la dezvoltarea în plan personal a participanților.
  • Contribuirea la însușirea unor abilități precum pregătirea unei lecții, susținerea sa și comunicarea verbală în mediul online în cadrul voluntarilor.

Obiectivele proiectului:

           Realizarea la finalul perioadei de predare a lecțiilor „Micii Sanitari” a unui concurs unde vor fi testate cunoștințele acumulate de către participanți pe perioada desfășurării online a proiectului „Micii Sanitari”.

 

Modul de desfǎșurare a proiectului  „Micii Sanitari” ȋn mediul online

            Ȋn perioada 2 - 16 decembrie 2020, pe parcursul a mai multor ȋntȃlniri, o studentǎ voluntar (Oana B.) a predat elevilor lecțiile corespunzătoare subiectelor: igienă și prevenție, alimentație și stil de viață sănătos.  Predarea a avut avea loc pe platforma Google Classroom prin ȋntȃlniri online pe Meet.